Ukinute kovid mere za ulazak u Srbiju

Od danas prestaju da važe sve mere kontrole i ograničenja  za ulazak lica na teriotriju Republike Srbije vezane za Covid-19, saopšteno je danas iz Vlade Republike Srbije.

Ulazak domaćih i stranih državljana više nije uslovljen negativnim PCR testom, brzim antigentiskim testom, dokazom u preležanoj bolesti kao i ni potvrdu o vakcijaciji. Uslov svih lica je slobodan od ovih uslova, bez obzira iz koje zemlje sveta dolaze. Ovakva odluka vezana za kovid mere doneta je na osnovu trenutne epidemiološke situacije u Republici Srbiji, a slične odluke su u većini zemalja regiona i Evrope.

Napominje se da nadležne institucije nastaju da prate razvoj epidemiološke situacije kao i da će o novostima blagovremeno obaveštavati javnost. Važno je napomenuti da ukidanje kovid mera za ulazak u zemlju ne znače da je pandemija Covid-19 okončana.

Mera obaveznog nošenja maski u zdravstvenim ustanovama još uvek je na snazi. Sve kovid ambulante, punktovi za testiranje i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *