Nastavak Osavremenjavanja Bibioteke “Vuk Karadžić” u Batočini

Na ovogodišnjem javnom Konkursu Ministarstva kulture i informisanja za sufinansiranje projekata u oblasti kulturnog nasleđa u Republici Srbiji za 2022. godinu, batočinskoj biblioteci su odobrena dodatna sredstva. Projekat “Nastavak osavremenjavanja rada batočinske biblioteke i njenih ogranaka” podržan je sa 583 000 dinara.

Kako je biblioteka “Vuk Karadžić” u periodu 2017.-202o. godine ispunila obavezu popisivanja celokupnog fonda batočinske biblioteke sada je vreme da se to učini sa ograncima. Milijana Jovanović, v.d. direktora Narodne biblioteke “Vuk Karadžić” iz Batočine za našu televiziju kaže da je neophodo nastaviti proces pridruživanja mreži COBISS3 ogranaka u Brzanu i Badnjevcu. Za te namene potrebno je nabaviti tehničku opremu i omogućiti modernizaciju rada koja će biti od pomoći prvenstveno koristinicima, ali i zaposlenima.

Nabavka nove tehničke opreme

Projektom je predviđena nabavka štampača za izradu nalepnica, čitač za bar kodove, tri lap top računara za korisničku upotrebu u ograncima, dva laminatora za plastificiranje članskih karata i dva štampača za reverse.

Neophodna podrška seoskim sredinama

Posebno se napominje da je nužno raditi na osavremenjavanju ogranaka prvenstveno zato što su u seoskim sredinama ogranci biblioteke centar kultrunih i drugih društveno značajnih aktivnosti.

Kako je ovo projekat sufinansiranja, dodatna sredstva za realizaciju ovog projekta obezbediće opština Batočina, kao osnivač.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *