Obeleženo 65 godina postojanja Saveza za celebralnu i dečiju paralizu

Juče je obeleženo 65 godina postojanja Saveza za celebralnu i dečiju paralizu. Proslavi su prisustvovale ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja,Darija Kisić, kao i sekretrka za socijalnu zaštitu Beograda Nataša stanisavljević.

Gradska sekretarka je tom prilikom istakla da će Grad nastaviti sa dobrom praksom i podržavanjem aktivnosti Saveza. Naročito je ponosna na to što su zajedničkim radom uspeli da osobe sa invaliditetom postanu produžena ruka socijalne zaštite u Beogradu. Gotovo polovina osoba sa celebralnom paralizom je uključena u usluge koje grad obezbeđuje. U njih se ubrajaju lični pratioci, personalne asistencije, dnevni boravci, besplatni prevoz i upotreba parking-nalepnica. Trećina svih lica sa celebranom paralizom živi u Beogradu, a plan je da se u najkraćem roku porkene nova socijalna usluga pomoć u kući za decu. Kao prevashodni zadatak Sekreterijat vidi pronalaženje načina za olakšavanje svakodnevnog života osobama sa invaliditetom.

Ministarka Darija Kisić govorila je o zadovoljstvu u saradnji sa Savezom, kao primeru dobre prakse, kako treba i mora da bude.  Cilj sektora ministarstva je da stvori Srbiju bez barijera za osobe sa invaliditetom.

Predsednica Saveza za celebralnu i dečiju paralizu Beograda Dilbera Sarajlić zahvalila se Ministarstvu i Gradu na kontinuiranoj podršci i napomenula da Savez ima 12 opštinskih organizacija i da kontinuirano pomaže oko 1000 članova obolelih od celebralne i dečije paralize.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *