Napreduju Radovi na Boljem Povezivanju Batočine i Lapova

Radovi na rekonstrukciji međuopštinskog puta Batočina-Lapovo, koji su započeli pre dva meseca, napreduju. U pitanju je kompletno nova deonica od pružnog prelaza u Batočini do benzinske pumpe u Lapovu. Sredstva za rekonstrukciju obezbeđena su iz republičkog budžeta, a planirana vredost za dužinu puta od 2.9 km iznosi 140 miliona dinara.

Batočinska ulica Starine Novaka koja je deo međuopštinskog puta dobiće potpuno novi izgleda, kao i Cerska ulica u Lapovu.

Pored novog asfalta u planu je i pešačka staza čitavom dužinom puta, što će uveliko olakšati kretanje meštanima koji svakodnevno koriste ovaj put. Trenutna izmena saobraćaja mala je cena za izmene koje rekonstrukcija puta donosi, sa čime su saglasni i sugrađani čije se kuće nalaze neposredno uz deonicu koja se radi.

Put se većinski nalazi na teritoriji opštine Lapovo,a predsednici obe opštine ističu značaj ovog projekta. Predsednik opštine Batočina, Zdravko Mladenović ističe da je ovo jedan od najvažnijih snova koji je sanjao izborom na funkciju koju obavlja. Boban Miličić, njegov kolega iz Lapova smatra da je najznačajnije spajanje obilaznice oko Kragujevca sa bescarisnkom zonom Svilajinac.

Radovi na ovoj deonici počeli su pre dva meseca, a njihov završetak predviđen je za kraj godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *