Tradicionalni Prokopijski Vašar u Batočini

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Svetog velikomučenik Prokpija, koga srpski narod posebno poštuje i slavi. U pojedinim krajevima Srbije ovaj praznik se posebno obeležava radi zdravlja i blagodati dece, dok se u drugim delovima naše zemlje veruje da je ovo odličan praznik za venčanje, kako bi brak bio pod zaštitom sveca.

Danas se u Batočini održava tradicionalni prokopijski vašar. Ni velika vrućina nije sprečila naše sugrađane da od prepodneva razgledaju raznoliku ponudu, sretnu se i druže sa prijateljima, rođacima i gostima. Nisu izostali ni vašarski proizvodi kojima se, tradicionalno, najviše raduju najmlađi.

Žitelji Batočine i njihovi gosti su u prilici da po povoljnim cenama pazare liciderska srca  i svilene bombone, grčariju, igračke, odeću i obuću, kao i polovne alate i kućne aparate.

Batočinski ugostitelji pobrinuli su se za dobru atmosferu raznolikom gastronomskom ponudom i živom muzikom od ranih jutarnjih časova. Kao kruna dana očekuje se večerašnji koncert Amadeus Benda koji počine od 21 čas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *