Obeležen Dan Opštine Batočina

Danas je u Batočini obeležen Dan opštine Batočina!

Tim povodom održana je svečana sednica Skupštine opštine Batočina, a danas je tačno 150. godina od kako je Batočina dobila status varošice, što je uzeto za datum proslavljanja Dana opštine.

Svečana sednica je počela u 14 časova u sali KC “Dositej Obradović” uz prisustvo brojnih uglednih gostiju. Između ostalih koji su svojim prisustvom uveličali proslavu, tu su bili i Darko Glišić, predsednik izvršnog odbora SNS, Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, zatim Saša Stevanović, državni sekretar ministarstva finansija, Žikica Nedeljković, državni sekretar ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije, izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović, načelnik Vojne akademije pukovnik Srđan Blagojević, narodni poslanici, predsednici opština, predstavnici vojske, policije, crkve, članovi Opštinskog veća, odbornici, privrednici i predstavnici lokalnih institucija.

Sednica je otpočela intoniranjem himne Republike Srbije od strane Miloša Radovića, nakon čega je emitovan kratkometražni film o razvoju opštine u prethodnih godinu dana.

Marija Mitrašinović, predsednica Skupštine opštine svečano je otvorila sednicu nakon čega se okupljenima obratio predsednik Opštine, Zdravko Mladenović. Nakon što se osvrnuo na sve što je postignuto prethodnih godinu dana, predsednik opštine je najavio izgradnju 70km kanalizacione mreže.

Svečano su dodeljene diplome 21. septembar i to:

  • Saši Stevanoviću, državnom sekretaru ministarstva finansija za doprinos razvoju opštine
  • Likovnom klubu Batočina za doprinos kulturi
  • Vlasti Kovniću, penzionisanom profesoru fizičkog vaspitanja za doprinos u oblasti obrazovanja
  • Danilu Milivojević iz Žirovnice za doprinos u oblasti preduzetništva
  • Mirjani Cvetković, penzionisanoj medicinskoj radnici za doprinos u oblasti medicine
  • Lazaru Janjićijeviću, najmlađem dobitniku septembarske nagrade, za doprinos u sportu

Kao i prethodnih godina, đaci generacija OŠ “Sveti Sava” i SŠ “Nikola Tesla” dobile su najsavremenije laptop računare i to su ove godine bile Iva Vučković i Ana Milojević.

Zahvalnice i prateće novčane nagrade u iznosu od 8.000 dinara dobili su i učenici srednjih škola sa teritorije opštine Batočina koji se školuju u drugim mestima, a koji su prethodne školske 2022/23 godine imali prosek 5,00 i to Valentina Filipović, Milica Zdravković, Anja Đorđević, Anđela Stajković, Miona Tanasković, Katarina Ivanović, Uroš Stamenković, Marija Radosavljević, Miloš Veljković, Stefan Kuzmić, Vladan Janković, Natalija Mitrović, Aleksandar Milenković i Olivera Milošević.

Okupljenima se obratio i Saša Stevanović, državni sekretar ministarstva finansija i dobitnik septembarske nagrade za doprinos razvoju opštine poželevši da svi ostanemo na putu prosperiteta i modernizacije.

Svečana skupština opštine Batočina završena je izvođenjem numere “Ovo je Srbija” nakon koga je za goste organizvan prigodni ručak u restoranu “Kapija Šumadije”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *