Merkantilni Kukuruz Podeljen Poljoprivrednicima

Juče je obavljena podela merkantilnog kukuruza za ishranu  umatičenih krava poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije Opštine Batočina.
Ovaj vid podrške i pomoći u vidu merkantilnog kukuruza za ishranu umatičenih krava dobili su poljoprivrednici koji su u 2021. godini ostvarili premiju za mleko. Pomoć je podeljena iz Robnih rezervi Republike Srbije i to 240 kilograma po umatičenom grlu.
Ovaj uslov ispunilo je 20 batočinskih poljoprivrednika, koji imaju umatičeno ukupno 181 grlo. Količina koja njima pripada iznosi 43.440 kilograma.
U saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom Kragujevac i preduzećem “Agroprodukt” iz Bumbarevog brda, lokalna samouprava u Batočini dogovorila je pakovanje i prevoz merkantilnog kukuruza. Kukuruz
 se nalazio u silosu Robnih rezervi Republike Srbije u Pančevu. Usluga pakovanja u vreće težine 40 kilograma i transporta merkantilnog kukuruza plaćena je strane Opštine Batočina u izosu od 245.000 dinara, čime je poljoprivrednicima omogućeno da merkantilni kukuruz preuzmu u Batočini, bez odlaska u Pančevo.
foto: Facebook

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *