Prevencija Požara Na Otvorenom

Danas je u Batočini održana vanredna telefonska sednica zbog mogućnosti  izbijanja požara na otvorenom. Tom prilikom usvojen je Zaključak o preduzimanju preventivnih mera zaštita od požara na otvorenom prostoru. Njime se svim raspoloživim inspekcijskim službama nalaže da organizuju i sprovode obilazak svih naseljenih mesta na teritoriji batočinske opštine radi upozoravanja stanovništva sa obavezom poštovanja zakonske odredbe o zabrani spaljivanja na otvorenom prostoru, kao i lokacija na kojima požari najčešće izbijaju.
Istovremeno, JP “Lepenica Batočina” je naloženo da izvrši proveru raspoložive mehanizacije i ljudstva za angažovanje u gašenju požara i sprečavanju posledica izbijanja požara.
Povod za ovu vanrednu telefonsku sednicu bio je zahtev Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova za hitno preuzimanje preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru.
Ovaj zahtev posledica je toga što je od početka februrara na teritoriji Republike Srbije evidentirano čak 1492 požara na otvorenom. To ne izrazito povećanje u odnosu na prošlogodišnju statistiku, kada je požara bilo 226. Samo tokom prethodnog vikenda u Srbij je evidentirano čak 466 požara na otvorenom prostoru, u odnosu na 60, koliko je bilo evidentiranih požara u istom terminu prošle godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *