Mentalno zdravlje

Udruženje Lokalno organizovanje Batočina i televizija Hit Plus posvećeni su, pre svega, podizanju svesti o mentalnom zdravlju, našem pravu na različitost i jednaku šansu. Verujemo da suštinsko razumevanje hendikepa, kako fizičkog, tako i mentalnog je preduslov kvalitetnog i ispunjenog životu kao i da se svi u nekom trenutku, možemo naći u situaciji da nam je potrebna podrška. Ne samo medicinska, i podrška porodice već i podrška šire zajednice i to je ono što se trudimo da promovišemo.

Upravo zbog toga, na našu inicijativu Nikola Krstić, osnivač Geštalt Akademije Srbija napisao je prvi, i za sada jedini, vodič za pomoć onima koji bez bliskih ostanu usled suicida.

Snimili smo i emitovali čitavu sezonu serijala Pričamo sa…posvećenu upravo ovoj temi. SZO je početkom 2021. godine iznela da se upravo pitanje mentalnog zdravlja, kao preduslov fizičkog zdravlja i blagostanja, smatra gorućim problemom u najavi. Sa njim ćemo se kao društvo nositi nakon pandemije virusa Kovid-19, a mi se, kao Udruženje, trudimo da svoj doprinos damo već sada.