XV Festival Dečijih i Omladinskih Folklornih Ansamblova Srbije

Danas je u školskoj sali OŠ “Sveti Sava” održan XV Festival dečijih i omladinskih folklornih ansamblova Srbije pod pokroviteljstvom Opštine Batočina. Organizatori Centralni savez amatera u kulturi Srbije, KC “Dositej Obradović” i UZNTK Šumadija okupili su 16 kulturno-umetničkih društava iz čitave Srbije koji su se prethodno plasirali za ovo takmičenje.

Loši vremenski uslovi učinili su da sa letnje pozornice KC “Dositej Obradović” festival bude premešten u sportsku salu osnovne škole, ali je interesovanje publike i navijača bilo nesmanjeno, pa su tribine ispunjene do poslednjeg mesta.

Samo takmičenje odvijalo se u dve kategorije, od 1. do 4. razreda i od 5. do 8.

Interesantno je da je tokom proglašenja pobednika stručni žiri ove godine napravio izmene u odnosu na dosadašnji pravilnik, kako bi se ublažile posledice pandemije. Prva tri mesta u obe kategorije raspoređena su na sve učesnike, tako da su na samom proglašenju sve ekipe slavile, te je to bio pravi praznik mladosti, igre i radosti.

XV Festival dečijih i omladinskih folklornih ansamblova Srbije ispraćen je od strane Hit Plus televizije i možete ga pogledati OVDE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *