Kude Baš u Lapovo

Novi film reditelja Dejana Ivanovića “Kude baš u Lapovo” ugledaće svetlo dana na svečanoj premijeri 5. avgusta!

Peti film, “Kude baš u Lapovo” sa elementima mjuzikla prati priču nekadašnjeg građevinsko-indusktrijskog kombinata. Radnja filma smeštena je u Lapovo osamdesetih godina i odvija se  u dva dana. Paralelno sa pričom građevinsko-induskrijskog kombinata teče priča Kulturnog centra i razvija se komedija zabune.

Reditelj Dejan Ivanović kaže da mu je inspiracija za ovaj film sećanje na bezbrižnija vremena i sopsteveni dolazak iz rodnog Niša u Lapovo. U filmu je korišćena i arhivska građa RTS-a, iako su svi likovi i situacije izmišljeni.

Glumačka ekipa brojala je preko 30 članova, a glumci su iz Lapova i okoline. Naslovne uloge tumače Života Denić, koji glumi smenjenog direktora, i Snežana Miljić, koja tumači lik sekretarice Cuce. Reditelj je u ovom filmu i scenarista i igra jednu epizodnu ulogu.

Prateći filmove koje vezuje za epohu, ovde imamo više komičnih elemenata i dodatnoj uključnenosti različitih sekcija KTC “Stefan Nemanja” i uključenosti dece iz muzičke škole “Božidar Trudić”.

Većina glumaca sarađuje sa Dejanom Ivanovićem kroz filmove. “Ja pravim filmove od recikliranog materijala”- izjavio je Dejan Ivanović, insistirajući da su svi filmovi napravljeni ni od čega, skupljanjem rekvizita i donacijama i to je zajednička crta svih filmova. Značaj toga ogleda se u razvijanju mašte i kreativnosti te dostizanja samorealizacije, kao najviše na Maslovljevoj piramidi potreba. U osnovi svega toga su ljubav i enutizajazam, a veština se razvija kroz vreme. Ni jedan član ekipe nije filmski obrazovan, ali je višedecenijsko amatersko angažovanje preraslo svoje početke, a svi glumci su posvećeni poštovaoci i stvaraoci umetnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *