Novinarska Premijera Filma “Trag Divljači”

Film Nenada Pavlovića “Trag divljači” premijerno će biti prikazan 3. oktobra. Pre velike beogradske premijere film su imali prilike da vide novinari. Priča govori o novinaru svetle budnućnosti u Jugoslaviji sedamdesetih godina prošlog veka koji istražuje svirepo političko ubistvo u ruralnoj sredini. Glavne uloge igraju Raša Bukvić, Miki Manojlović, Miloš Timotijević i Nada Šargin.

Film je nastao po motivima nekoliko književnih dela Živojina Žike Pavlovića i govoreći o njihovoj adaptaciji i filmičnosti Nenad Pavlović je rekao da nije bilo lako. Koristio je očeva dela “Trag divljači”, “Lapot”, “Vašar na Svetog Aranđela” i “Lov na tigrove”.

Radnja filma odvija se u izmišljenom gradu Vranovcu i pokriva period sa kraja sedamdesetih godina prošog veka, i uz postmoderinistički pristup pokreće brojne teme. Među najvažnijima je svakako tema lapota, ritualnog ubistva ostarelog člana porodice kada više nije u mogućnosti da doprinosi porodici i zajednici, a koja je je bila prisutna na našim prostorima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *