Stop Nasilju Nad Ženama! (VIDEO)

Nisu samo reči, kompanija Meridian svojim primerom pruža podršku nežnijem polu! 

 

Nasiilje nema opravdanje, prijavite nasilnike!

 

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obeležava se svakog 25.novembra, a statistika kojom Srbija raspolaže iz godine u godinu sve je zabrinjavajuća.

Ili bolje rečeno – poražavajuća. Četiri od pet žena doživelo je uznemiravanje na ulici. Jedna od tri žene pogođena je seksualnim ili fizičkim nasiljem. Jedna od pet mladih žena patila je zbog nasilja na internetu. Jedna od dve žene doživala je seksulano uznemiravanje na poslu. Jedno od dva ženska ubistva dogodila su se od strane intimnog partnera.

Prema zvaničnim podacima koje je objavilo Republičko javno tužilaštvo, tokom 2021. godine ubijeno je 24 žena, dok je ove kalendarske godine svoje živote do sada izgubila 21 ženska osoba.

Nasilje nad ženama dolazi u različitim formama i predstavlja jedan od najzastupljenijih oblika nasilja na svetu, ali ipak – neretko bude tabu tema.

Fizičko nasilje nije jedini oblik sa kojima se žene danas susreću. Tortura i razni drugi oblici psihičkog zlostavljanja ostavljaju teške i dalekosežne posledice po samu osobu. Žrtve nasilnika žive u strahu, sa manjkom samopouzdanja i teško se odlučuju da zatraže pomoć ili prijave nasilje.

Nasilje nad ženama i pored prikazane statistike ne sme i ne treba biti tabu tema, problem samo žrtava ili institucija koji se time bave. Odgovornost leži na svima nama.

Prijavite nasilje, niste same. Često izgovorena rečenica, a koliko je se zaista pridržavamo i da li smo zaista tu za sve žene – žrtve nasilja?

Vreme je da postavimo pitanja, ali i da damo neke odgovore.

Važno je reagovati na nasilje i boriti se protiv njega svaki dan. Važno je sprečiti nasilje, ne samo prijaviti.

Iz tog razloga, u cilju podizanja svesti, jačanju poštovanja prema ženama, kao i pružanju podrške svima onima koje su žrtve bilo kakvog vida nasilja – kompanija Meridian objavila je novi video spot u kojem jasno stavlja do znanja sa kakvim se nasiljem žene susreću, ko su počionici i gde se ono dešava.

Meridian u decenijskoj borbi PROTIV nasilja i ZA ravnopravnost

Kompanija Meridian već godinama nastoji da svojim delovanjem skrene pažnju na ovu problematiku i podigne svest o potrebi borbe protiv nasilja nad ženama.

Više od dve decenije, Meridian sopstvenim primerom i modelom poslovanja pokazuje rešenost da kao društveno odgovorna kompanija aktivno uzme učešće i ukaže na značaj politike rodne ravnopravnosti, ekonomskog osnaživanja žena i nulte tolerancije bilo kog vida nasilja i diskriminacije.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, kompanija Meridian podseća javnost da rešavanje ovog delikatnog problema mora imati prioritetno značenje ne samo u radu državnih organa, već i u poslovnom okruženju, koja ima veliki uticaj u promovisanju pravih kulturnih vrednosti, toleranciji i uvažavanju.

Poruka je kratka i jasna: nasilje nema opravdanje, prijavite nasilnike!

Niste same, zajedno možemo sve! Stop nasilju nad ženama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *