“Srpsko-ruske veze” u Novom Sadu

Juče je u prostorijama Centra za društvenu stabilnost u Novom Sadu održana promocija dokumentarnog programa “Srpsko-ruske veze kroz istoriju- Srbi i Rusi jesu braća zauvek”.

Serijal obuhvata 15 epizoda koje će biti emitovane na YouTube kanalu Centra za društvenu stabilnost.

O samom serijalu u produkciji Centra za društvenu stabilnosti, kako javljaju GradskeInfo.rs  govorili su Petar Đurđević, istoričan i direktor Istorijskiho arhiva Novog Sada, zatim protojerej stavrofor Branko Đuričin i predsednik Srpsko-ruskog drušva Kać i Sveslovenskog saveza Severna Srboja Dušan Diklić.

Jedan od učesnika u stvaradnju dokumentarnog serijala, istoričar Ognjen Karanović istakao je: “Srbi i Rusi jesu braća zauvek, ali potrebno je da razumemo iz kojih razloga je nastala ova poznata krilatica. Istorijat neraskidivih veza i saradnje srpskog i ruskog naroda ukazuje na ispravnost i neprolaznost pomenute tvrdnje, a dokumentarno-filmski program Srpsko-ruske veze kroz isotriju nam pomaže da shvatimo kako su te veze i nastale.”

Na Facebook i Instagram stranicama “Srpsko-ruske veze” možete  pronaći više informacija, najave epizoda i sadržaj za srpsko-ruske veze.

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *