Ministar u Akciji Dobrovoljnog Davanja Krvi

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić učestvovao je danas u akciji dobrovoljnog davanja krvi u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, čiji se polaznici tradicionalno godinama unazad odazivaju ovoj humanoj akciji.

“Veoma je važno da ličnim primerom podsetimo građani na značaj doniranja krvi, jer ovim humanim činom, izdvajajući samo malo vremena, nekome možemo spasiti život. Kao i ostale organizacione jedinice MUP-a, Centar za osnovnu obuku tradicionalno sprovodi akcije dobrovoljnog davanja krvi i mogu da kažem da sam ponosan na humanost i solidarnost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i ovih mladih ljudi, budućih policajaca”, poručio je ministar Gašić.

Ovom prilikom, ministar Gašić poručio je polaznicima, dobrovoljnim davaocima, da je policijski posao častan i pošten,kao i da je humanost sastavni deo ove profesije, što su današnjim primerom i pokazali.

Polaznica 30.klase Centra za osnovnu obuku Sanja Đokić naglasila je da je davanje krvi human gest kojim činimo dobro delo svima kojima je krv neophodna, a njen kolega Vladimir Vranišević, koji već četvrti put daje krv, smatra da svako ko je human i zdrav treba da se priključi ovoj akciji.

Jelena Đulić iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine poručila je da je Centar za osnovnu policijsku obuku jedna od najhumanijih sredina u kojima se daje krv i još jednom pozvala sve ljude dobre volje, koji su zdravi, da pomognu nekome, i da davanjem krvi pokažu humanost.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *