Obeležan Dan Ministarstva Unutrašnjih Poslova

Ministar unutrašnjih poslova Bratilav Gašić danas je povodom obeležavanja Dana policije i Dana ministarstva unutrašnjih poslova, u pratnji najvišeg rukovodstva Ministarstva položio venac na spomen-obeležje u Ulici omladinskih brigada u Beogradu u znak sećanja na pripadnike policije koji su dali život čuvajući bezbednost građana svoje zemlje.

Istovremeno, visoki predstavnici Ministarstva položili su vence na više lokacija u glavnom gradu.

Državni sekretar dr Željko Brkić i pomoćnik direktora policije, načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, u pratnji komandanta Žandarmerije, Dejana Lukovića i komandant Specijalne antiterorističke jedinice, Spasoja Vulevića, položili su venac na spomen-obeležje na Čukur česmi.

Venac na spomen-ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću, u Ulici kneza Miloša, položio je državn sekretar dr Danilo Stevandić. Takođe, na Novom groblju položen je venac na spomenik žandarmu Ivku Prokiću.

Dan Ministartva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se danas različitim manifestacijama širom Srbije u znak sećanja na presudnu ulogu srpske Žandarmerije u sukobima sa Turcima kod Čukur česme, 1862. godine u Beogradu.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *