Hitno Obaveštavanje u Slučaju Nestanka Maloletnika

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Danilo Stevanović održao je danas sastanak sa predstavnicima Ministarstva informisanja i telekomuikacija na kome su razmatrana pravna i tehnička pitanja za uspostavljanje sistema za hitno obaveštvanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih lica u Srbiji.

Stevanović je istakao važnost međuresorne saradnje svih učesnika ovog procesa kako bismo za rezultat imamli efikasan sistem, koji će uzeti najbolje prakse iz upredno pravnih rešenja i prilagoditi taj sistem našem društvu i pravnom poretku.

Predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija izrazili su spremnost da tehnički podrže uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih lica u Srbiji i preduzmu dalje korake na razvijanju platforme za njihovo uspostavljanje.Dogovoreni su naredni koraci koji će biti preduzeti na utvrđivanju svih modela obaveštavanja javnosti i njihovog preciznog definisanja.

Na sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija Milan Dobrojević, pomoćnik direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *