Prijem Budućih Policajaca

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poželeo je danas na svečanoj ceremoniji u Sremskoj Kamenici dobrodošllicu novoj generaciji učenika Srednje škole unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović” koja je nakon gotovo decenije i po ponovo otvorila vrata budućim policajcima.

“Vi ste 39. generacija, a prva posle 14 godina koja je kročila u ovu školu, a koja će nastaviti stazama 15 hiljada hrabrih, vrednih kolega policajaca, koji su gradili bezbednost ove zemlje i koji i danas verno služe svojoj zemlji”, rekao je ministar učenicima koji su na putu do đačkih klupa Srednje škole unutrašnjih poslova prošli stroge kriterijume selekcije i pokazali najbolje rezultate.

Poručio im je da će tokom četiri godine školovanja, pored dosta truda i zalaganja, steći nova znanja i veštine, ali i neraskidiva prijateljstva.

“Pažljivo slušajtei grabite znanje i iskustvo kojima će vas učiti i prenositi vam vaši profesori. Nikada ne smete zaboraviti vrednosti sa kojima ste porasli, a koje vam ovde nadograđuju i usmeravaju ka pravim ciljevima. Te vrednosti su temelj vašeg budućeg rada i postupanja”, rekao je ministar i dodao da će učenici ove škole, kolevke srpske policije, imate najbolje uslove za boravak i učenje koje će im omogućiti da postanu ponos Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Vi ste od danas i naša deca. Vi ste budućnost Ministarstva unutrašnjih poslova i budućnost Republike Srbije. Od vas će se tražiti da se puno trudite i puno odričete, ali svakako, za samo četiri godine, stajaćete ovde, u stroju, bacićete vaše kape uvis i reći “Vredelo je”, rekao je ministar i zahvalio roditeljima nove generacije đaka Srednje škole unutrašnjih poslova na poverenju, a predsedniku Srbije i premijerki, kao i ministrima prosvete i finansija, na podršci. Ministar je uručio plakete zahvalnost predstavnicima državnih institucija koji su doprineli ponovnom otvaranju Srednje škole unutrašnjih poslova.

“Želim da poručim da smo svi zajedno u službi naše zemlje, u službi našem narodu i pokazalli smo da samo kroz zajedniči rad i kao jedinstven tim, možemo da stvaramo ovakve vrednosti koje su nemerljive i ni sa čim uporedive” izjavio je ministar i poželeo đacima srećan početak školske godine i uspešno školovanje.

“Čast je biti danas ovde sa vama u ovom svečanom trenutku u kome promovišemo prvu generaciju od 231 učenika Srednje škole unutrašnih poslova “Jakov Nenadović” u Sremskoj Kamenici”, istakla je ministarka prosvete profesor dr Slavica Đukić Dejanović i dodala da je osnivanje ove škole, za koju je vladalo veliko interesovanje učenika i roditelja, jedna od aktivnosti koje doprinosi nastojanju države da izgradi nove generacije policajaca čije će znjanje, veština i profesionalizam biti garant bezbednosti Republike Srbije i naših građana u budućnosti.

“Plan i progaram nastave učenja, prostorni i infrastrukturni uslovi za učenje i rad su odlični, a nastavnici su spremni i motivisani da prime prvu generaciju učenika budućih policajaca. Srednja škola unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović” ima status škole od posebnog interesa za Srbiju čime se našla u društvu 6 srednjih škola koje zbog svojih specifičnosti i uloge imaju posebnu pažnju države” izjavila je ministarka prosvete i poručila nastavnicima škole da uvek mogu računati na podršku ministarstva prosvete i unutrašnjih poslova, kao i Vlade Republike Srbije.

Ministarka Đukić Dejanović je istakla i značaj policijske profesije.

 

“Policajac je časno i važno zanimanje. U ovoj školi ćete dobiti znanje i veštine koje će vam omogućiti da ga obavljate efikasno i na dobrobit društva. Želim da vam poručim da marljivo učite, da jačate sopstveni integritet i dostojanstvo, kao i empatiju i ljubav prema narodu i među sobom, jer ste vi, pre svih, ti koji brinu o našoj bezbednosti, o bezbednosti naše dece”, poručila je ministarka budućim policajcima, poželevši njima i nastavnicima srećan rad i uspešnu školsku godinu.

 

Direktorka Srednje škole unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović” Vesna Đurović izjavila je da će učenici imati punu podršku profesora koji su spemni da im kroz maksimalno zalaganje i požrtvovanost pruže kvalitetno obrazovanje.

“Čekaju nas mnogi izazovi, nekada će nam biti teško, nekada lakše, ali sam uverena da ćemo ih uspešno savladati i iz njih izaći snažniji, bolji, plemenitiji. Neka vam ovo životno razdoblje bude najlepše i najplodonosnije”, poručila je direktorka Srednje škole unutrašnjih poslova polaznicima ove škole.

Na ceremoniji su, pored pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i rektora Kriminalističko-policijskog univerziteta Zorana Đurđevića,  prisustvovali predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kao i drugi predstavnici Pokrajinske vlade i Ministarstva prosvete.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *