Ministarstvo Informisanja i Telekomunikacija Najoštrije Osuđuje Pretnje RTS-u

Ministarstvo informisanja i telekomuniakcija najoštrije osuđeje postupke narodnog poslanika Radomira Lazovića kada je u toku protesta ispred zgrade Javne medijske ustanove “Radio-televizija Srbija” sprejom ofarbao pink bojom tablu na kojoj je ispisan naziv javnog servisa.
Tom prilikom izuzetno zabrinjavaju i reči poslanika upućene Javnom medijskom servisu- “smatrajte ovo upozorenjem”.
Iako je u obraćanju prisutnima retorički izrazio neslaganje sa uređivačkom politikom javnog medijskog servisa, uprkos konstantnom javnom zalaganju za uzdržavanje od poziva na nasilje, Lazović je svojim postupkom još jednom pokazao koje su to vrednosti za koje se zalaže.
Niko nema pravo, pa ni narodni poslanik, da vređa, napada i ponižava rad medijskim ustanova, kao i da uništava imovinu.
Sloboda izražavanje i različitost mišljenja su temeljne vrednosti našeg društva i ovo Ministarstvo će uvek podržavati slobodu medija i govora, ali pretnje, kao i uništavanje imovine ne predstavljaju ni jednu demokratsku vrednost, već naprotiv vandalizam.

Podsećamo da je Zakonom o javnim medijskim servisima predviđeno da u obavljanje osnovne delatnosi javni medijski servis ima insitucionalnu autonomiju i uređivačku nezavisnost, posebno u pogledu utvrđivanja koncepcije i određivanju programskih sadržaja u skladu sa ovim Zakonom. Ministarstvo apeluje na sve učesnike u javnim obraćanjima da obrate posebnu pažnju na svaku izgovorenu reč, da se suzdrže od pretnji, jer niko nema prava da ugrožava bezbednost medijskih radnika sa čijom se uređivačkom politikom ne slažu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *