Hapšenja Pripadnika Organizovane Kriminalne Grupe

Pripadnici Ministarstva unutrašnjh poslova, UKP, nakon višemesečne istrage, u saradnji sa BIA i Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uz koordinaciju Evropola i Evrodžasta, na području Beograda, Vranja, Šapca i Paraćina, uhapsili su 6 osoba osumljičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe krijumčarile 782 kg marihuane zaplenjene 2020. godine za GP Vatin, prilikom pregleda kamiona sa prikolicom. Tom prilikom je uhapšen I.L. (1985) iz Paraćina.

U ovoj akciji uhapšeni su organizator OKG M.M. (1988) kao i pripadnici S.Đ (1987), S.N. (1989), M.M. (1991), P.S. (1971) i Z.J. (1972), dok se još trojica osumljičenih nalaze u pritvorskim jedinicama na području Srbije i Francuske.

Kako se sumnja, M.M. je osmislio plan da na području Srbije formira organizovanu kriminalnu grupu koja će za druge OKG, zadužene za nabavku i kupovinu opojne droge radi dalje prodaje, neovlašćeno da transportuje veću količinu droge.

Za transport droge iz Albanije do Srbije i dalje na području Evrope, a sve u cilju sticanja dobiti za sebe i ostale pripadnike ove OKG, koristili su kamione sa prikolicom u kojima su specijalno izrađeni bunkeri za skladištenje droge.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija osumljičenih, pronađena je veća količina novca, oružje, kao i više skupocenih vozila.

Zbog postojanja osnova sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo. Krivičnom prijavom su obuhvaćene i dve osobe koje se nalaze u pritvoru.

Protiv M.M. biće podneta krivična prija i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala.

Nastavlja se rad na prikupljanju dokaza radi potvrđivanja operativnih podataka da je ova OKG odgovorna i za još neke velike zaplene marihuane i kokaina, kako na području Srbije, tako i u Evropi.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *