Svečana dodela ugovora nevladinim udruženjima

Ministarka zdravlja, Danica Grujičić upriličila je danas svečano uručenje ugovora nevladinim udruženjima za projekte u okviru programa “Preventivna zdravstvena zaštita”. Svečano uručenje održano je u Palati Srbija, u svečanoj sali Beograd.

Ugovore je dobilo 22 udruženja, među kojima je i Udruženje-Lokalno organizovanje iz Batočine, čiji je program zavredio jedan od dva maksimalna iznosa.

Ovom prilikom mibistarja Grujičić je govorilo o nizu akcija koje je ministarstvo preduzimalo tokom godine, od nabavke mamografa do projekata “Svako dete ima pravo da odrasta zdravo” i organizovanja skrininga aneurizme aorte, gde je direktno spašeno 6 života.

“Program preventivne zdravstvene zaštite je naročito važan”, istakla je ministarka i dodala “Drago mi je da smo u godini za nama dva puta dodelili sredstva udruženjima građana- 8.000.000,00 dinara u maju i 15.000.000,00 dinara sada. Lepa vest je i da su opredeljena buduća sredstva od 80.000.000,00 dinara, a traže se samo projekti dobro obrazloženi i rezultati koji će se postići na terenu.

Ministarka Grujičić je istakla da su sredstva za realizaciju projekata dobila sva udruženja koja su poslala kompletnu i blagovremenu dokumentaciju i pozvala udruženja da ukazuju na problema koji postoje, uz konstruktivnu kritiku i kreativna rešenja.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *