Dva Specijalistička Tima za Spašavanje iz Ruševina Upućena u Tursku

Nakon razornog zemljotresa koji je juče pogodio Tursku, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izrazio je najdublje saučešće zbog žrtava razornog zemljotresa ambasadoru Republike Turske Hamiju Aksoju. Ministar Gašić je naglasio da će Republika Srbija Republici Turskoj poslati dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina.

Na sastanku sa ambasadorom Republike Turske, ministar Gašić je istakao i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova pružiti svu neophodnu pomoć, te da je Srbija uz Turski narod u ovim teškim trenucima.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova, po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, šalje u Republiku Tursku dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina, Sektora za vanredne situacije”, kazao je ministar Gašić.

Ambasador Aksoj naglasio je da je Srbija i ovoga puta pokazala da je pravi prijatelj Turske i zahvalio se na brzoj pomoći. Istakao je da ovo drugi veliki zemljotres od 1939. godine koji je pogodio Republiku Tursku, da je područje pogođeno zemljotresom pretrpelo značajna razaranja i da je veliki broj ljudi izgubio život.

“Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je jedan od prvih lidera koji je izjavio saučešće turskom narodu. Odmah smo imali sastanak sa ministrom Gašićem, koji nam je rekao da je spreman da nam hitno pošalje specijalizovanu ekipu koja će pomoći”, rekao je ambasador Aksoj.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *