GODINA ZA PONOS: Sve akcije kompanije Meridian koje su u 2023. odjeknule i poboljšale živote građana Srbije

Godina za ponos!

 

Solidarnost i društveno odgovorni rad već dve decenije unazad predstavlja nezamenljiv aspekat korporativnog poslovanja kompanije Meridian. Sinergija ova dva skladna elementa već dugo je u ovom privrednom gigantu pokretačka snaga u izazovnim vremenima, kao i inspiracija za društveni angažman u svrhu prosperiteta celokupne lokalne zajednice.

 

Svojim višegodišnjim iskustvom, reputacijom i profesionalnim odnosom, ovaj istaknuti priređivač igara na sreću je gotovo uvek išao u korak sa novitetima, pa je u svrhu pružanja dodatne podrške za potrebe stanovništva, angažovao i rad svoje fondacije “Od srca s ljubavlju”.

 

U skladu sa poslovnom etikom i odgovornom strategijom, Meridian je uz pomoć svoje fondacije, tokom čitave 2023. godine uspešno realizovao više desetina CSR akcija, usmerenih prevashodno ka jačanju kapaciteta i poboljšanja života zajednice u kojoj privređuje. Želja za kreiranjem pozitivnih društvenih promena uticala je na unapređenje društveno-odgovorne politike posebno u domenima humanitarnog rada, javnog zdravalja i borbe protiv svih vidova nasilja, osnaživanja dece i mladih, zaštite životinja i socijalno ugroženih kategorija, razvoja sporta, umetnosti i kulture.

 

Koristeći ugled na domaćoj i međunarodnoj sceni, jedan od glavnih aktera u betting industriji Balkana je samo u ovoj kalendarskoj godini za potrebe sprovođenja svojih CSR kampanja izdvojio višemilionska novčana sredstva i na taj način direktno pomogao razne državne institucije, civilne organizacije, udruženja i građane kojima je u datom momentu pomoć bila neophodna.

 

ISTINSKA BRIGA ZA NAJMLAĐE I NAJUGORŽENIJE

 

Krenuvši sa sprovođenjem planiranih aktivnosti, Meridian se već na početku godine pobrinuo da i pored vanredne situacije i otežanog načina života daci sa prostora Kosova i Metohije omogući da najradosnije praznike proslave u radosti i sreći. Kako bi na trenutak život vratili u normalu, predstavnici kompanije Meridian su pokrenuli humaitarni karavan i uoči najvećeg školskog praznika, dana Svetog Save, posetili Orahovac, Veliku Hoču, Crkolež i Vidanj, gde su brojnim poklonima obradovali naše mališane u osnovnim školama. Poseta enklavama na jugu Kosova i Metohije je zapravo nastavak višegodišnje humanitarne kampanje koju kompanija Meridian sprovodi u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, a koja za cilj ima nacionalno jedinstvo svih naših građana.

 

Najveći humanitarac Srbije i Balkana brine i o kvalitetu života dece i odraslih sa invaliditetom, pa je tokom godine posetio opštinu Apatin i udruženje „Mali Princ“,  gde je ovom udruženju uručena vredna donacija u vidu mobilnog aparata za kokice, te je tako ispunjena želja Uroša Panjkovića da dobije novi posao i postane prodavac kokica.

 

Prepoznavši značaj ulaganja u obrazovni sistem i inkluziju osoba sa invaliditetom, kompanija Meridian je u januaru mesecu pomogla razvoj slepih i slabovidih osoba kroz novčanu donaciju školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ iz Zemuna. Ova donacija usmerena je na pomoć u obezbeđivanju potrebnih resursa za unapređene postojećeg obrazovnog sistema škole, kao što je nabavka opreme, izgradnja ili renoviranje školskih objekata i finansiranje programa podrške za uključivanje slepih i slabovidih osoba u društvo. Kompanija Meridian je i na taj način pomogla da neki budući učenici lakše dođu do posla.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *