Petrović- Osuđujem sramotno širenje mržnje na društvenim mrežama

 

Član Predsedništva i potpredsednika Izvršnog odbora Srpske napredne strane Luka Petrović najoštrije je osudio širenje mržnje na drušvenim mrežama, apelujući na učesnike političkog života u našoj zemlji da se fokusiraju na izgradnju društva zasnovanog na poštovanju, toleraniciji i zajedničkim vrednostima.

“Najoštrije osuđujem neumesnu objavu čitulje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na društvenim mrežama. Ovo predstavlja još jedan u nizu sramnih i nemoralnih aktivnosti koje sprovode sledbenici Đilasove politike. Smatram da ovakva vrsta insinuacija ne samo da je neprihvatljiva, već i duboko uznemirujuća, odražavajući nedostatak osnovnih moralnih vrednosti. U moru kontraverznih i etičkih upitnih poteza, ovaj događaj se izdvaja kao dno koje do danas još niko nije uspeo da dotakne. Ovaj čin nije samo puka demontracija nemaštovitosti i manjka kreativnosti, već i alarmantan pokazatelj nedostatka vizije i misije u vođenju političke kampanje”, naveo je Luka Petrović u saopštenju za medije.

On je izrazio uverenje da politički diskurs i kampanja treba da se vode na osnovu ideja, vizija budućnosti i konkretnih predloga za poboljšanje života građana,a ne kroz sramne akte koji služe isključivo za širenje straha, nesigurnosti i podela među ljudima. “Stoga, ovakve akcije ne samo da su osuđene na neuspeh, već i ukazuju na očaj političkih subjekata koji ih sprovode. Apelujem na sve učesnike političkog života u Srbiji da se uzdrže od širenja mržnje, laži i straha, da se fokusiraju na izgradnju društva zasnovanog na poštovanju, toleranciji i zajedničkim vrednostima. Na kraju, uveren sam da će građani Srbije prepoznati i odbaciti sve pokušaje manipulacije i zloupotrebe, bilo da dolaze iz političkih, medijskih ili bilo kojih drugih krugova”, istaknuto je u saopštenju Luke Perovića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *