Brajan Rašić Dobitnik II Nagrade “Mikica Zdravković”

Čuveni koncertni fotograf Brajan Rašić drugi je dobitnik priznanja “Mikica Zdravković” koje kragujevački Arsenal Fest dodeljuje ličnostima iz Srbije i regiona za njihov dosadašnji rad na muzičkoj sceni. Nagrada mu je uručena 21. juna na svetski dan muzike.

Odluku o dobitniku doneli su članovi stručnog žirija- Maja Cvetković, Vojislav Aralica i Saša Vujić Vuja. Dodelom ovog priznanja započeo je prateći program 12. Arsenal Festa koji se održava od 30.juna do 2. jula u prostoru Kneževog arsenala.

Dodeljivanje nagrade Rašiću sjajna je uvertira za njegovu izložbu koncertnih fotografija “Stars” koja se otvara 22. juna i trajaće do 17. jula.

foto: Laki Lazarević

Rašić ističe da mu primanje ove nagrade predstavlja veliku čast i navodi da je Mikicu Zdravkovića, jednog od osnivača Arsenal Festa upoznao kao dobrog čoveka, pa iako su se sreli samo nekoliko puta bilo je dovoljno da vidi o kako se divnoj osobi radi.

Upitan koliko mu znače nagrade, nakon decenija bogate karijere, Rašić odgovara da nije dobio mnogo nagrada. Gardian je njegovu fotografiju proglasio najboljom fotografiojom godine, ULUPUDS mu je pre nekoliko godina dodelio povelju, ali nije slao svoje radove na konkurse, nije se takmičio, već je njegov rad bio više novinarski.

Složio se i sa konstatacijom da je dodeljivanje priznanja njemu bitno za postojanje svesti o važnosti profesije muzičkog fotografa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *