Stanovi za Pripadnike Snaga Bezbednosti

U Kraljevu su danas podeljeni ključevi novoizgrađenih stanova pripadnicima službi bezbednosti. Dodelu je izvršio ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić koji je tom prilikom istakao da je ovo još jedna dokaz da Srbija ispunjava svoja obećanja i brine o zaslužnima za njenu sigurnost i mir, kao i bezbednost svih građana.

“Rešeno stambeno pitanje je jedna osnovnih ljudskih potreba i zato je ovo jedan od najvažnijih dana u životu svakog od vas. Zato sam danas ponosan, jer osećam vašu radost i spokoj, jer ćete konačno vaš i život vaših porodica nastaviti bezbrižno u sopstvenom domu”, rekao je ministar na ceremoniji uručenja ključeva 18 stanova pripadnicima ministarstva unutrašnjih poslova, odbrane i pravde, kao i Bezbednosno- informativne agencije i boračke i invalidske zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijana pitanja.

Naglasivši važnu ulogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i srpske vlade u realizaciji projekta izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti po povoljnim uslovima, ministar je rekao da je taj projekat deo u nizu napora odgovorne politike države koja je usmerena ka podizanju ugleda, ekonomskog statusa i dostojanstva svih pripadnika službi bezbednosti.

 “Srbija je zemlja vođena odgovornom politikom socijalne pravde, mira i ekonomskog razvoja. Dokazali smo da možete da se oslonite na svoju državu Srbiju. Da joj verujete. Jer državu čine pre svega ljudi, a onda i njene institucije. Svi vi, posvećeni ste pozivu koji ste odabrali. Srbija zna da može da se osloni na vas”, poručio je ministar.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić zahvalio se Vladi Republike Srbije i predsedniku Vučiću zahvaljujući kojima je u Ribnici izgrađena i nova zgrada osnovne škole, rekonstruisana ambulanta, a uskoro počinje i izgradnja novog vrtića.

“To je dokaz da Vlada, predsednik brinu o našoj deci, o ljudima koji štite naš ustavni poredak i vode računa o bezbednosti države”, istakao je gradonačelnik Kraljeva.

Marija Vesković, pripadnica Policijske uprave u Kraljeva zahvalila se na pruženoj prilici da sebi i svojoj porodici obezbedi siguran krov nad glavom u Kraljevu, gradu u kojem živi i radi.

“Kada rešavate stambeno pitanje, rešavate verovatno jedan od najvećih izazova u životu. To sam i ja danas učinila kada sam preuzela ključeve i velika mi je čast što im ih je lično uručio ministar unutrašnjih poslova” rekla je Vesković, koja je 12 godina pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *