Ministar Obišao Ranjenog Pripadnika Žandarmerije

Ministar unutrašnih poslova Bratislav Gašić, obišao je danas u bolnici u Sobmoru pripadnika Odreda Žandarmerije u Novom Sadu Đuru Keču, koji je juče ranjen prilikom izvršavanja službenog zadatka i poželeo mu brz oporavak.

Ministar je najoštrije osudio napad na policajce koji su intervenisali zbog prijave za nasilje u porodici, nakon čega je P.V. (1961), kako se sumnja, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u njihovom pravcu, i istakao da je osumnjičeni i ranije kažnjavan, kao i da je kod njega pronađeno ilegalno oružje.

“Policijski službenici su uvek tu da brinu o bezbednosti svih naših građana, spremni da rizikuju život za njihovu sigurnost. Nećemo dozvoliti da budu meta”, naglasio je ministar Gašić.

U incidentu u Ulici Stevana Sinđelića u Sobmoru ranjen je i Kečin kolega iz Odreda Žandarmerije u Novom Sadu Dragan Mićić, koji je nakon ukazane lekarske pomoći pušten na kućno lečenje.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nasilje u porodici, P.V. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *