Sastanak Ministra Gašića sa Ambasadorkom Kine

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo i izrazio veliko zadovoljstvo ostvarenom saradnjom za vreme njenog mandata.

Ministar Gašić izrazio je zahvalnost ambasadorki Čen Bo na njenom ličnom doprinosu, kao i za svu pomoć koju je Narodna Republika Kina uputila Republici Srbiji u vidu potrebne medicinske opreme za borbu protiv virusa kovid-19.

Takođe, ministar Gašić je izrazio nadu da će se nastaviti započeti projekti i istakao spremnost za jačanje saradnje na strateškom nivou.

Ambasadorka Čen Bo je istakla da je ponosna što je poslednje četiri godine sa svojim timom imala priliku da doprinese unapređenje saradnje dve zemlje, te da se bez obzira na pandemijsku situaciju, saradnja Republike Srbije i NR Kine neprestano razvijala.

Takođe, ambasadorka Čen Bo istakla je nadu da će saradnja Ministarstva javne bezbednosti NP Kine i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i dalje razvijati i istakla ličnu zahvalnost ministru za napore koje je uložio u razvoj saradnje dve zemlje.

Posebno je istakla da se kineski državljani koji žive i posluju u Republici Srbiji osećaju sigurno i bezbedno i dodala da se, s obzirom na to da su u NP Kini pre nekoliko meseci okončane pandemijske mere, očekuje veći broj kineskih turista u Srbiji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *