MUP o Masakru u Okolini Mladenovca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su U.B. (2022) zbog postojanja osnova sumnje da je usmrtio 8 osoba i 14 ranio.

On se sumnjiči da je sinoć u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio 5 osoba i 6 ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca, usmrtio još tri osobe i 8 ranio.

Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila.

Policija je pretresom vikendice koju osumljičeni koristi u mestu Ševšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, četiri singlana metka i 25 komada karabinske municije. Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije,  okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač opštike i automatsku pušku bez fabričkog broja.

U ovoj opsežnoj akciji učestvovalo je više od 600 policajaca, pripadnika Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Policijske brigade, Jedinice za obezbeđenje, saobraćajne policije, Službe za specijalne istražne metode, Interventne jedinice 92, Helikopterske jedinice, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, kao i područnih policijskih uprava u Beogradu, Smederevu i Kragujevcu.

U toku je dalji rad policije i tužilaštva.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *